Воведение на Пресвета Богородица во храмот – Архиерејска Вечерна Богослужба

На 03.12.2016, во предвечерието на празникот Воведение на Пресвета Богородица во храмот, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна со Петтолебие во храмот Пресвета Богородица, во Битола. 

Тропар, глас 4.

Денес е почеток на Божјата милост и на проповедта за спасение на луѓето. Во храмот Божји јасно Дева се јавува и Христа на сите го предвестува. Нејзе и ние велегласно и извикуваме: Радувај се, исполнување на промислата на Создателот!

p1350637 p1350642 p1350647 p1350652 p1350656 p1350657 p1350658p1350659