ВИДЕО / Поздрави и благодарствено слово на 70 годишниот роденден на Митрополитот г. Петар

Помнете ги и вашите наставници, што ви го проповедаа словото Божјо, и, имајќи го пред очи крајот на нивниот живот, подражавајте ја верата нивна. (Евр. 13, 7)

Од чевствувањето на 70-годишниот јубилеј, роденденот на Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар.
29.05.2016 г., Соборен храм Свети Димитриј, Битола