Свети Николај Мирликиски – Архиерејска Вечерна Богослужба во Боримечка

На 18.12.2016 г., во предвечерието на празникот на Светиот Николај, Мирликиски Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна Богослужба во храмот посветен на Свети Никола, во Боримечка, Битола. 

Кондак

О, пресвет и пречуден отче Николае, утехо на сите нажалени, сегашниот наш принос прими го, и од геената да се избавиме со пријатното твое застапништво Господа намоли го, со тебе да воспеваме: Алилуја!
p1360535

p1360551 p1360554

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА