Петта Недела по Педесетница

На 24.07.2016 г., во Петтата Недела по Педесетница, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот Пресвета Богородица, во Битола.

„Трудете се да се борите со мрзеливоста и да ја прогонувате, принудувајќи се на молитвени трудови. Помнете, дека принудувањето на себеси е неопходно за добивање на спасението“.

Преподобен Јосиф Оптински