Осветување на темели за манастир Св. Атанасиј во Ропотово, Прилеп

На 10.10.2016 г., во Шеснаесеттата недела по Педесетница, после Божествената Литургија, Митрополитот Преспанско-пелагониски освети темели за манастир, посветен на Св. Атанасиј Велики во село Ропотово, Прилепско.

p1330895 p1330899 p1330915

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА