Осветување на Крст во село Вашерејца

На 24.07.2016 г., после Божествената Литургија, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар освети Крст во село Вашерејца, Битолско.

    ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА