Осветување на Крст и манастирските конаци во манастирот Свети Архангел Михаил – Скочивир

На 07.05.2016 г., во манастирот Свети Архангел Михаил во с. Скочивир, Битолско, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар го освети новопоставениот Крст над селото и манастирските конаци.

P1290249 P1290263 P1290266

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА