Осветување камен темелник на германската компанија „Акомпласт“

Во присуство на Претседателот на Владата на РМ г-дин Никола Груевски, министерот за странски инвестиции Бил Павлески, пратениците во Собранието на РМ, претставници на германската фирма и на градоначалникот Марјан Ристески, митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар освети камен темелник на новата германска фирма „Акомпласт“.
Акомпласт, е компанија поврзана со најновата технологија во производство на делови за автомобили. Оваа фабрика нема да отвори само нови работни места туку и ќе продуцира стручно образовни кадри способни да одговорат на сите најнови технолошки достигнувања.

Повеќе: http://www.prilep.gov.mk/news/mk/kamen-temelnik-na-germanskata-kompanija-akomplast/