Недела на Светите Отци од I Вселенски Собор

На 12.06.2016 г., во Неделата посветена на Светите Отци од I Вселенски Собор, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот Свети Пантелејмон, во Битола. 

„Малите ваши дела, и при сите слабости, кога со нив принесувате покајание и себеси се прекорувате, ќе бидат примени од Бога подобро, отколку големите ваши трудови и подвизи, направени со високоумие и мнение за себеси“.

Преподобен Макариј Оптински

P1290988 P1300014

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА