Крштението – нов избор

Неделата, на 11.12.2016 г., после Литургијата,  во црквата Свети Георгиј во Ресен, отец Горан Кутлешовски ги крсти браќата Димитар, Христијан и Антониј Тодоровски.

Нека е честита првата крштевка на отец Горан, и кумството на ипоѓаконот Константин Сековски. Господ да ги награди за нивното добро дело!

Тропар, глас 1:

Вие кои во Христа се крстивте, во Христа се облековте. Алилуија!

krstevka2 krstevka3 krstevka4 krstevka5 krstevka6 krstevka7 krstevka8 krstevka9 krstevka10