Архиерејска Литургија во Дрен – Томина Недела

На 08.05.2016 г., во првата недела по Пасха, Томина Недела, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар и оваа година отслужи Божествена Литургија во манастирот Свети Илија, село Дрен, Прилеп. 

На Литургијата присуствуваше и градоначалникот на градот Прилеп, г-н Марјан Ристески, и мноштво народ, кој секоја година, традиционално на овој ден се собира во манастирот, прославувајќи го споменот на светиот Апостол Тома и Светлото Христово Воскресение.

P1290324 P1290336 P1290363 P1290387

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА