Велика Сабота

На 30.04.2016 г., во Светата и Велика Сабота, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Василиева Литургија во храмот Пресвета Богородица, во Битола.

P1280686

Да молчи секоја плот човечка,
да стои со страв и трепет.
и ништо земно во себе да не помислува:
зашто Царот на царевите,
и Господ на господарите,
доаѓа да се заколи
и да се даде како храна на верните.

P1280687 P1280690 P1280712

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА