Водокрст во Битола

На 18.01.2015 година, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи божествена Литургија во храмот „Св. Димитриј“ во Битола, каде ја освети богојавленската вода.

P1110451

P1110456

P1110460

P1110463

P1110465

P1110469

P1110489

P1110497