Внимателно срце

„ Во овој живот, потребен е сочувствителен поглед, ласкав збор, потребна е свесност, дека нè љубат и ни веруваат, потребно е тоа, што во светот е најретко и најголемо богатство – внимателно срце“.
Преподобен Амвросиј Оптински