Вечерна богослужба во манастирот „Св. Петар“ – с. Црнеец

На 11.07.2015 г, вечерта наспроти празникот на светите апостоли Петар и Павле, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба со петтолебие, во манастирот посветен на „Св. Петар“, во село Црнеец, Битолско.

Молете се за децата ваши, и колку што можете, помагајте им. Тие сеуште не се научиле да живеат, и не ги познаваат вистинските вредности на животот, па затоа и вашите совети сега нема да им помогнат. А молитвата, направена тајно, за нив, ќе го омекне и ожесточеното срце.
Архимандрит Јован Крестјанкин