Поклоничко патување до островот Спрус, Алјаска

Spruce Island, во близина на Кодијак, од многу православни христијани е сметано за едно од светите места во Северна Америка.

Островот беше дом на пустиникот Герман Алјаски, за време на раните 1800-ти.

Секоја година, на почетокот на Август, Православната Црква во Америка ја прославува канонизацијата на свети Герман со Литургија, поклоничко патување, и трпеза.

(преводот на македонски јазик, тука е достапен како unknown language)

 

Извор: http://www.adn.com