Свети Герман Алјаски

St-Herman

Поклоничко патување до островот Спрус, Алјаска

Spruce Island, во близина на Кодијак, од многу православни христијани е сметано за едно од светите места во Северна Америка. Островот беше дом на пустиникот Герман Алјаски, за време на раните 1800-ти.