Недела на Жените Мироносици

На 26.04.2015 година, посветена на Жените Мироносици и на светите Јосиф и Никодим, Митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот „Св. Недела“ во Битола.

После Литургијата, владиката изврши Крштение и Миропомазание на три младенци.

Од устата на децата и младенците, си приготвил пофалба за Себе… (Пс. 8, 3).