Гостување на Митрополитот Петар во Топ Тема / Телма

На 18. 11. 2015 година, во емисијата Топ Тема, на телевизијата Телма, по покана на г-динот Боби Христов, Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозелнадски г. Петар зборуваше за 3-те најактуелни теми:

  1. Нападите и немирите во Париз и меѓурелигискиот дијалог во Македонија;
  2. Проблемите во Австралиско-Новозеландската Епархија;
  3. Преговорите со Српската Православна Црква

Во приложение, следува во целост видеозаписот од емисијата