Париз

telma

Гостување на Митрополитот Петар во Топ Тема / Телма

На 18. 11. 2015 година, во емисијата Топ Тема, на телевизијата Телма, по покана на г-динот Боби Христов, Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозелнадски г. Петар зборуваше за 3-те најактуелни теми:

isil

Света неувереност: Има ли Бог потреба од наша заштита? / За радикализмот

Андреј Десницкиј објаснува, зошто човекот кој верува во Бога, воопшто нема потреба да се расправа со оние кои хулат на светињата. Покрај тоа – нервната реакција на хулата – е знак за тревога….