Голем пожар на границата на Света Гора

Голем пожар избувна вчера, на 16 јуни во Комица, на полуостровот Халкидики, известува AgionOros.ru.

Сигналот за пожарот дошол во противпожарната служба во 11.55. Пламен ги зафатил шумите во месноста Комица, која се наоѓа веднаш покрај градот Уранополис и земната граница на Света Гора.

206515.p

Огнот се обидуваат да го изгаснат 4 авиони, 23 противпожарни возила и 50 пожарникари. Гаснењето е отежнато заради силниот ветер.

 

Извор: http://www.pravoslavie.ru/news/80037.htm