Архиерејска Вечерна и Литургија во Света Недела – Битола

На 19/20.07.2015 год, кога го празнуваме празникот на светата великомаченичка Киријакија (Недела), митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба и Литургија во храмот „Св. Недела“ во Битола.

Најголема наука – е да се биде мудар, а најголема мудрост – да се биде добар.
Свети Тихон Задонски

P1190632

P1190641

P1190645

P1190653

P1190659

P1190662

P1190666

P1190670

P1190683

P1190684

P1190690

P1190700