Архиерејска Вечерна Богослужба во Свети Никола Карамани

На 13.11.2014 г, вечерта пред осветувањето на храмот, митрополитот Преспаснко-Пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во храмот „Свети Никола“ во Карамани, Битола. 

Ако сакаш да се избавиш од тагата, не приврзувај се со срцето кон ништо и кон никого. Тагата доаѓа од нашата приврзаност кон видливите работи.

Преподобен Никон Оптински

[nggallery id=75]