Архиерејска Божествена Литургија во манастирот„Св. Јован Богослов“ на Германски гробишта – Битопла

На 11.09.2015 г, кога си спомнуваме за отсекувањето на главата на светиот пророк и Крстител Господов Јован, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во манастирот „Св. Јован Богослов“, кај Германските гробишта – во Битола. 

Господ го гледа срцето на човекот. А луѓето во своите расудувања секогаш може да грешат, и тогаш тоа расудување станува плод на празнословието. 

Преп. Никон Оптински

P1200587 P1200590 P1200591 P1200597 P1200603