30 Недела по Педесетница

На 04.01.2015, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, отслужи Божествена Литургија во храмот св. архангел Гаврил во населбата Довлеџик, Битола. На Литургијата, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

P1100663

P1100667

P1100669

P1100676

P1100680

P1100682

P1100688

P1100691

P1100694

P1100701

P1100717

P1100725

P1100730

P1100759

P1100771

P1100775

P1100820

P1100821

P1100822

P1100829

P1100835

P1100844

P1100848

P1100849

P1100852

P1100867