1 januari 2015

За маката да не нè притиска мачно, треба да се откажеме од својата волја и да се смириме пред Бога во секоја смисла. Бог го посакува нашето спасение, и го гради недостижно за нас. Предади ѝ се на волјата Божја и ќе најдеш мир за твојата измачена душа и срце.

Преп. Никон