Архиерејска Божествена Литургија на празникот на Св. 40 Битолски Преподобномаченици

На 28 и 29.10.2014 г, кога го празнуваме споменот на светите 40 Битолски преподобномаченици, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар, отслужи Вечерна богослужба и Литургија во храмот посветен на Светите 40 Битолски преподобномаченици, и светите 40 Севастиски маченици – Кркардаш.

тропар на св.40

krkardash

krkardash

krkardash1

krkardash2

Да се потсетиме:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I_8skHjqMsE[/youtube]