23 december 2014

Не смееме да паѓаме во униние. Можат да очајуваат оние кои не веруваат во Бога, за нив се разбира, тагата е тешка, зашто освен земните задоволства, тие немаат ништо друго. Но верните, не смеат да униваат, зашто преку маките тие ќе добијат право на синовство, без кое не можеме да влезиме во Царството Небесно.

Преп. Варсануфиј