22 октомври 2014

Добро е да ги покриваме недостатоците на ближниот, кога може тоа да се прави и кога тоа не прави штета. А ако тие недостатоци сами почнат да се откриваат, тогаш подобро е да се држиме до вистината, полагајќи се на волјата Божја.

Преп. Јосиф