1 ноември 2014

Не дозволувајте во вас да паднат искри на немир и непријателство; колку повеќе врви времето, толку повеќе ѓаволот прави меѓу вас недоразбирања, и внимавајте да не се потсмее над вас. Смирението ги разрушува сите негови замки.

Преп. Макариј