Божикен ручек организиран од детската амбасада “Меѓаши”

Митрополитот Петар присуствуваше и на Божикниот ручек организиран од детската амбасада “Меѓаши” во хотел “Кристал Палас” во Прилеп, на кој присуствуваа (околу 500 деца) и тоа, деца без родители, децата на загинатите бранители, деца со пречки во развојот, деца од разни националности.