воспитување

grigorie

Спортот како добродетел – Владика Григорије

Христовата Црква во овој свет е заради нас и нашето спасение. Кога велиме „нас“, мислиме на сите луѓе кои сакаат да бидат христијани. А христијанин се станува со крштението – доброволно и слободно….

GFyxZfIOoaE

Православното воспитување и светот околу нас – отец Серафим Роуз

  Секој што ќе погледне на нашата современост од перспектива на нормалниот живот што порано го воделе луѓето, не може а да не остане запрепастен од тоа колку она што е нормално, денес…