Успение

DSCN5283

Слава на Успението на Пресвета Богородица – Трескавец

На  28.08.2015 година, во манастирот Успение на Пресвета Богородица – Трескавец, на празникот Успението на Мајката Божја, беше отслужена Божествена Литургија. 

erusalim1

Во Ерусалим започна празнувањето на Успението на Пресвета Богородица

Торжествата, посветени на празникот Успение, во Ерусалим започнуваат три дена пред самиот празник, на денот на упокојувањето на Пресвета Богородица, кога по предание, апостолите на чудесен начин се собрале од разни места, за…