трпение

bimbo-nellacqua

Чекајќи те Тебе, Господи

Чекам, чекам, чекам.. крвта ме заболе од чекање. Еее, тоа – да те заболи крвта од чекање, мора да е нешто за што вреди да седиш и чекаш. Вреди, знам дека вреди.

paisij

Секогаш треба да ја земеме вината на себе – Старец Пајсиј Светогорец

– Старче, рековте дека едно е трпението а сосема друго е поднесувањето. Што мислевте со тоа? – Трпението не е поднесување на другиот. Кога велам дека го поднесувам другиот, тоа е како да…