Трескавец

12t

Рождество на Пресвета Богородица – Трескавец

На 21.09.2015 година, кога го празнуваме раѓањето на Пресветата Богородица од неплодните, праведни Јоаким и Ана, во манастирот Успение на Пресвета Богородица – Трескавец, беше отслужена Божествена Литургија.

DSCN5283

Слава на Успението на Пресвета Богородица – Трескавец

На  28.08.2015 година, во манастирот Успение на Пресвета Богородица – Трескавец, на празникот Успението на Мајката Божја, беше отслужена Божествена Литургија.