Свети Спиридон Тримитундски

spiridon trimifundsky

Свети Спиридон Тримитундски Чудотворец

Житие на светиот Спиридон Чудотворец, епископ Тримитундски Место на раѓањето и на службата на овој славен светител е островот Кипар. Роден е од прости родители, земјоделци, а и самиот беше и остана прост…