Свети Мардариј Ускокович

mardarij

Во САД канонизиран новопрославениот светител Мардариј Либертвилски

Голем број на свештеници, монаси и мирјани, на чело со Светејшиот Патријарх Иринеј се собраа во манастирот на Свети Сава во Либертвил, во близина на Чикаго (САД) на канонизацијата на новопрославениот српски православен…

mardarij

Во Америка откриени моштите на светиот Мардариј (Ускокович)

Пронајдени се светите мошти на Светиот Мардариј (Ускокович) во манастирот на Свети Сава, основан од него во Либертвил, Илинојс (САД), с00пштува  Правмир.