Свети Јован Дамаскин

160809.b

Слово за починатите во верата, за тоа, каква полза им принесуваат Литургиите кои се служат за нив и раздаваната милостиња – Св. Јован Дамаскин

Древниот враг, кој добива рани од братољубието, се разрушува од верата, се умртвува од надежта, се поразува со милосрдието, им внушил на некои чудна и богопротивна мисла, дека сите богоугодни дела, направени после…