Свети Гуриј Тавриски

svetiguriy

Свети Гуриј Архиепископ Тавриски и Кинески

Денес е споменот на еден од светите покровители на Кина – свети Гуриј, архиепископ Тавриски, приброен кон ликот на локални светители од Светиот Синод на Украинската Православна Црква, на 18 април, 2008 г….