Свештеник Павел Гумеров

nikolayguryanov

Среќата – одлика на благодарните луѓе

Има конфликтни сфаќања за среќата, некои мислат дека таа е збир од земни добра, односно, некаков социјален пакет кој го прави човечкиот живот удобен и безгрижен. Така што, за тие луѓе или имаш…

time_flies-e1340976203548

16 200 денови живот

Ако за миг се свртиме околу и погледнете,ќе забележиме дека ние често го трошиме животот на расправии, на неразјаснети односи, небитни проблеми итн. Тогаш ќе се ужасниме од фактот дека животот ни поминал!…

Love_Creative_Photography_c2560x1600

Со малку љубов, голема среќа – Свештеник Павел Гумеров

Кога сме биле заљубени, заради своите љубени сме биле подготвени на сѐ: сме говореле еден на друг пријатни и убави зборови, сме подарувале подароци, сме одделувале многу време и внимание едниот на другиот-…