Став

190074-Facebook-The-Place-Where-Everyone-Becomes-A-Judge

Љуби Го Бога и прави што сакаш

  Деновиве, прелета на интернет оваа многу убава и најмногу цитирана мисла од блажениот Августин. Императив, кој го дава најголемиот дар Божји кон човекот – а тоа е слободата, да прави што сака….

riverdance_riverdance3

Послушанието – протаптан пат / Riverdance

Инспириран од оваа исклучителна и ретка музичка дисциплина, добив идеја да направам една мала споредба со една друга, многу важна дисциплина и добродетел – послушанието. Повелете!

Ставови и барања на Свештенството на МПЦЕАНЗ од 16.11.2015

Свештенството на Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд (МПЦЕАНЗ), на своето вонредно Епархиско Свештеничко собрание, одржано на 16 Ноември 2015 г., по опстојна дискусија и анализа на состојбата во Епархијата,…

Media-Lies

Расветлување на СКАНДАЛОТ

  Поттикнат од изјавите на „добронамерните“ наши новинари и црковни „аналитичари“, не можев, а да не ја искоментирам реалната состојба, за која тие пишуваат. Во ставовите на нашите „демохристијански“ медиуми и црковни „експерти“…