Старец Пантелејмон Бостонски

boston311220169

Погребот на Старец Пантелејмон во манастирот „Свето Преображение“, Бостон, САД

Во четвртокот, на 29 декември 2016 година, се одржаа опелото и погребот на Старец Пантелејмон (Метропулос) во манастирот посветен на Светото Преображение, во Бостон, САД.