Старец Пајсиј

11139009_717066701752773_589337841263489479_n

Духовната искреност се одликува со љубов

Лоши е сега состојбата во светот, затоа што сите кажуваат „големи“ вистини, кои не се соодветни на реалноста. Слатките зборови и големите вистини имаат цена тогаш, кога излегуваат од праведна уста. Тие наоѓаат…