Старец Иродион Капсалски

st-irodion1

Сакаш да му речам на Бога да ги растера облаците? – Старец Иродион Капсалски

Беше многу тешко да се дојде до неговата келија, дури и ако знаешe каде таа се  наоѓа. Со месеци живеев во тој дел од Света Гора и повторно не можев да се снајдам…