старец Гаврил Светогорец

Family-Law-Image-800x600

Загриженост за своите деца – Старец Гаврил Светогорец

Некои родители ги ограничуваат своите односи со децата, со тоа што само ги советуваат. А децата немаат потреба од нашите совети. Тие имаат потреба од пример. Нивните уши се затворени за нашите совети,…

383382_10200137459373329_764305728_n

Спомен на светиот отец наш Гаврил, епископ Велички (Светогорец)

„Откако се собравме ние верните, да го восхвалиме учителот на кротоста, големиот украс на епископите, красотата на светителите, правилото на монасите, славата на пустиножителите, подателот на милоста,