Софрониј Сахаров

Нино Чакветадзе

Патот на христијанинот

Единствено што нè привлекува е Христос, Неговата личност. И должни сме да Го живееме Христа како мерило на секое естество, божествено и човечко. Во Христа го имаме својот Бог Создател. Во Христа го…

sofroniy

Утринска молитва на старец Софрониј Сахаров

Боже вечен, Цару Свети, Творец на небото и на земјата, Исусе Христе, собеспочетен Син на песпочетниот Отец, Кој со неискажливата благост си ме повикал од небитие, во овој живот, дарувајќи ми ја благодатта…