Собор

5unnamed

Бившиот Митрополит Киевски и Украински Филарет побара прошка од Руската Црква

Архиерејскиот собор на РПЦ, кој се одржува овие денови во Москва, го ислуша писменото обраќање на бившиот митрополит Киевски и Украински Филарет до до Светејшиот Патријарх Кирил и епископатот на Руската Православна Црква.