Собор на Пресвета Богородица

rozhdestvo-detail

Собор на Пресвета Богородица – тивок семеен празник

Почитувањето на Пресвета Богородица, закономерно е изразено во тоа, што во годишниот богослужбен круг одделен е ден, веднаш после празникот на Рождеството Христово, кој нè собира во чест на Бојжата Мајка, а исто…