рецензија

Katica-Kjulavkova-

Патешествија на душата – Академик Катица Ќулавкова

Поетската книга на Кипријан Слепченски, Манастирски води/ Лебедот (библиотека ’Небесни цветови’) во издание на манастирот„Свети Атанасиј Велики“ од Журче, Демир Хисар (2017), е втора збирка која ќе биде објавена оваа 2017 година, под…

vladimir-martinovski1

Поезија чиста, лесна и убава како пердув од лебед – проф. д-р Владимир Мартиновски

Може ли некој да биде рамнодушен при средба со лебед? Тешко е да се замисли срце што не го менува ритамот, што не се раскрилува во близина на лебедовата кроткост, смиреност, прозрачност.