птици

Таша Тудор „Девојчето со птиците“

Гоштевка – Награден расказ

Божикната трепза крцкаше од тежината на храната распослана од раното утро. Имаше сè и сешто. И благо и солено. И печено и пржено. И јагне и петле. И младо коковче и старо вино….

feed-birds

За милосрдието

Една жена, многу ги жалела гулабите и зимно време, ги хранела во паркот. Секое утро доаѓала тука со топол леб и им го давала целото парче, истрошувајќи го околу себе. Тоа траело доста…